4025 Debrecen, Arany János u. 2. fsz. +36 30 6033 515

Lovas Bálint

természetgyógyász, népi gyógyász
Amit oktat:

Lovas Bálint vagyok, 1971-ben születtem Debrecenben és azóta is itt élek. Hét éves korom óta néptáncolok, és ez is lett az egyik szakmám, hiszen néptáncpedagógiát végeztem a Táncművészeti Főiskolán.

Már fiatal koromban feltűnt az, hogy hiába mozognak sokat a táncosok, mégis sokuknál jelentkeznek különböző fájdalmak, melyek a mozgás szervrendszerét érintik. Azóta már látom, a problémák legfőbb oka, hogy a testünk hiába törekszik szimmetriára, nem tudja már magától elérni azt. Ha például a sok üléstől keletkezik egy görbület a lumbális (deréktáji) részen, a szervezet úgy éri el a szimmetriát, hogy a nyaki részen „csinál” egy másikat. Azt könnyen beláthatjuk, hogy ez nem valóságos szimmetria, mivel ez csak arra jó, hogy ne dőljünk fel.

A csontkovácsolás a test szimmetriájának a helyreállítására való törekvés!

Már a kilencvenes évek eleje óta foglalkozom a természetgyógyászat különböző ágaival, de miután érdeklődésem elsősorban a mozgás és mozgáskoordináció területére irányult, így a csontkovácsolás lett a másik hivatásom. 2006-ban végeztem Kovács Magyar András iskolájában, majd 2011-ben végeztem az ETI-nél Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta szakon. Ez ma Magyarországon természetgyógyászatban a legmagasabb szintű iskola. Itt megismerkedtünk különböző masszázs és mozgás fajtákkal, melyek segíthetnek a szimmetria helyreállításában és az energiák szabad áramlásában a testben (pl: Yumeiho, Thai masszázs, Siacu, Jóga, Csikung, stb.)

Nem értem be ennyivel. Táncos szakemberként folyamatosan járok gyűjteni elsősorban Erdélybe, ahol még találni öreg csontrakókat. Szerencsém volt, hiszen Szék településen találtam egy 87 éves bácsit – Marci bácsit -, aki saját tanítványaként tanított élete befejeztéig. Algériában pedig Hammam masszázst tanultam egy helyi törzs gyógyítójától.

Maga  a csontkovácsolás nem lehet fájdalmas! Míg az izomcsomók kilazítása (a masszázs), járhat kellemetlen érzéssel.

Szeretettel várom Önöket egy szép, csendes környezetben a gyógyulás és a fájdalommentes élet reményében!

Útravalóul:
„Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg,” (Hippokrates)